פעם, בעבר הלא רחוק, בנאדם היה מגיע למסעדה כלשהי, לא חשוב אם מסעדת יוקרה או מסעדת פועלים בשוק הכרמל ומרכיב לעצמו מנה די ברורה. מנה ראשונה המורכבת בדרך כלל ממרק ומפרוסת לחם, מנה עיקרית של בשר או עוף בשילוב עם אורז, פירה או כל תוספת במסווה אחר של תפוח אדמה ואם נשאר זמן, כסף ומקום בקיבה, גם קינוח קטן של איזו פרוסת עוגה עם כוס תה. בשנים האחרונות המצב משתנה. לא עוד מנות ראשונות המורכבות ממרק, לא עוד תוספות שהם מנת פחמימות ולעיתים, אפילו לא מנה עיקרית גדושה של עוף או בשר. מעתה, יש רק דבר אחד שיכול להיכלל בכל אחת מהמנות האלה- הסלט.
ניתן לשייך זאת למהפכה הבריאה שעובר על העולם. גם בסניפים של רשתות ג'אנק פוד כלל עולמיות, מנסים למכור לנו אוכל בריא יותר כשבמקום הצ'יפס או טבעות הבצל, לעיתים גם במקום ההמבורגר, מציעים לנו שלל מתכוני סלטים. עם רצועות עוף, עם קוביות גבינת חלומי או סתם סלט ירוק, הירקות תופסות נפח רציני בארוחה. רוב האנשים כבר אוכלים סלט כמנה עיקרית גם בצהריים וגם בערב. אם במהלך ארוחת הצהריים הם עוד משתדלים לפזר מעל הסלט מספר רצועות של מנה בשרית כלשהי, בדרך כלל חזה עוף לא מטוגן, בארוחת הערב השילוב היחיד החריג על הסלט יכול להיות רק רצועות גמבה או פלפלים צהובים.
אבל ככל שהזמן עבר ואנשים באמת הפנימו שסלט הירקות הוא המנה סביבה מורכבת שאר הארוחה, הם התחילו לפתח מספר מתכוני סלטים. שילוב של גבינה או רצועות של ביצה קשה, עגבניות שרי וגרגירי בורגול מפוזרים בין עלי החסה או אפילו חתיכות טונה מעל המלפפונים והעגבניות. אך עם כל המהפך הירוק ישנם דברים שלא משתנים. הרי ירוק זה לא רק חסה, זה גם סוג של תה ואיך אפשר לקנח את הארוחה בלי כוס תה ועוגייה קטנה?
גם ברשתות המזון המהיר- שלל מתכוני סלטים
ניתן לשייך זאת למהפכה הבריאה שעובר על העולם. גם בסניפים של רשתות ג'אנק פוד כלל עולמיות, מנסים למכור לנו אוכל בריא יותר כשבמקום הצ'יפס או טבעות הבצל, לעיתים גם במקום ההמבורגר, מציעים לנו שלל מתכוני סלטים. עם רצועות עוף, עם קוביות גבינת חלומי או סתם סלט ירוק, הירקות תופסות נפח רציני בארוחה. רוב האנשים כבר אוכלים סלט כמנה עיקרית גם בצהריים וגם בערב. אם במהלך ארוחת הצהריים הם עוד משתדלים לפזר מעל הסלט מספר רצועות של מנה בשרית כלשהי, בדרך כלל חזה עוף לא מטוגן, בארוחת הערב השילוב היחיד החריג על הסלט יכול להיות רק רצועות גמבה או פלפלים צהובים.
לפחות נשארנו עם כוס תה
אבל ככל שהזמן עבר ואנשים באמת הפנימו שסלט הירקות הוא המנה סביבה מורכבת שאר הארוחה, הם התחילו לפתח מספר מתכוני סלטים. שילוב של גבינה או רצועות של ביצה קשה, עגבניות שרי וגרגירי בורגול מפוזרים בין עלי החסה או אפילו חתיכות טונה מעל המלפפונים והעגבניות. אך עם כל המהפך הירוק ישנם דברים שלא משתנים. הרי ירוק זה לא רק חסה, זה גם סוג של תה ואיך אפשר לקנח את הארוחה בלי כוס תה ועוגייה קטנה?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה