יום שלישי, 10 בספטמבר 2013

אוכל לחג- מתכונים לפורים, לפסח ולראש השנה

אם יש דבר אחד שיותר הורס דיאטה מהמשפט "נתחיל ביום ראשון" אלו הם החגים. ימי חג רצופים בזה אחר זה, שמשלבים בתוכם גם שבתות וביקורים אצל כל חלקי המשפחה טומנים בחובם קלוריות רבות שמסתתרות בכל המטעמים אותם אנחנו אוכלים בכל ארוחת חג.

אוכל לחג הפסח ולראש השנה


המתכונים לחג הם רבים ומגוונים, כשלכל חג יש את המתכונים המיוחדים שלו ואת הקלוריות המיוחדות אותן הוא מוסיף לנו. אין כמעט ויכוח ששני החגים בהם אוכלים הכי הרבה אלו הם ראש השנה ופסח. בראש השנה אנו חוגגים את בואה של השנה החדשה וכדי שתהיה מתוקה, הדבר הראשון אותו אנחנו עושים זה לטבול חתיכת תפוח קטנה בצנצנת דבש גדולה. אם כל זה לא מספיק מגיע הסעודה הגדולה שכוללת את מיטב המטעמים והמון אוכל לחג, אוכל שהוכן במיוחד לשולחן החגיגי שכוסה במפה לבנה. גם בפסח אנחנו נתקלים בבעיה לא פחות גדולה מאחר שעם כל הכבוד לתפוח בדבש של ראש השנה, לא קיימים דברים הרבה יותר משמינים מאשר מאכלים מקמח מצות. גולת הכותרת היא כמובן הקניידלאך המפורסם, שמשדרג את הטעם של המרק, אך גם משדרג את המשקל שלנו בכמה קילוגרמים מיותרים.

מתכונים לפורים והמטעמים של חנוכה


אבל העובדה שלא בכל החגים היהודיים יושבים עם כל המשפחה מסביב לשולחן ואוכלים את המטעמים שאמא, סבתא או הדודה מכינות, לא מונעת משאר החגים שבאים עלינו לטובה לתת בנו את אותותיהם. בראש ובראשונה עומד חג חנוכה, בו אין אף יום שמחייב את כל המשפחה לשבת סביב השולחן אך זה לא מסית את תשומת הלב של כולם מהדבר החשוב ביותר- לאכול סופגניות ולביבות. המאכלים הטעימים ביותר מבין כל החגים הם גם אלו המשמינים ביותר ואולי החשוב מכל, הכי פחות בריאים. גם מתכונים לפורים לא קשה למצוא בשיטוט מהיר בין ספרי הבישול ואתרי האינטרנט השונים, מתכונים שסובבים בעיקר סביב אוזן ההמן הטעימה. הטעם הנפוץ ביותר היה ונשאר הטעם הקלאסי של הפרג, כשגם טעמים כמו תמרים, שוקולד וריבת חלב הם טעמים אותם לא יהיה קשה מדי למצוא בחנויות, כמו גם בתוך הקיבה שלנו. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה