יום ראשון, 20 בנובמבר 2011

מתכוני מרקים לפתיח מושלם



החורף מתדפק על דלתותינו, וזה הזמן לשלוף החוצה מתכוני מרקים שהם טעימים כל כך. מתכוני מרקים מושלמים לאורך כל עונת החורף, וחובבי מרקים אמיתיים לא מחכים עד לגשם הראשון - הם יכינו מתכוני מרקים גם במהלך יולי-אוגוסט. ראוי לציין, שיש עוד כמה פתיחים מוצלחים מאד למנה כמו סנדוויצ'ים. סנדוויצ'ים יכולים להיות גם פתרון מעולה עבור ילדים שיש להם חיבה מיוחדת לקונספט זה, וגם עבור מי שרוצה אוכל מושקע, עבור טיול או פיקניק. מכל מקום, הפעם נציג לפניכם מתכוני מרקים מסוג מאד פופולארי - מתכון למרק כתום עם גרעיני חמנייה, הרעיון הראשונה הוא פיתוח של אוכל יפני שמצאנו.

החומרים הדרושים
5 גזרים בגודל בינוני חתוכים בצורה גסה
1/2 ק"ג בטטה קלופה חתוכה בצורה גסה
1/2 ק"ג בטטה נקייה חתוכה בצורה גסה
מלח ופלפל לבן לפי טעם
50 גרם של גרעיני חמנייה שחורה
ענפי עירית
3 שיני שום
1 בצל (עדיפות לבצל לבן)
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה
  1. לוקחים את כל הירקות - גזר, בטטות, שום ובצל, וזורקים אל תוך סיר מלא במים. המים צריכים לכסות את כל הירקות כך שיבצבצו רק טיפה, אם בכלל.
  2.  יש להוסיף את המלח, הפלפל ואגוז מוסקט על פי הטעם, ופשוט להוסיף על פי העדפה אישית. במהלך הבישול אין לטחון או למעוך את הירקות אלא רק לערבב ולדאוג שיהיו מבושלים.
  3.  לאחר כחצי שעה מוציאים את הירקות החוצה וטוחנים אותם במעבד מזון. מותר להוסיף עוד מים אם התערובת סמיכה מידי.
  4. את המרק שהתקבל מבשלים עוד חמש דקות בתוך סיר, על מנת שירתח. מכאן יש ליצוק את המרק אל תוך צלחות אישיות, ולבזוק מעליהן את גרעיני החמנייה ואת ענפי העירית. בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה