יום ראשון, 20 בנובמבר 2011

סנדוויצ'ים בכל הזדמנות



אין ארוחה שבה סנדוויצ'ים לא יכולים להשתלב! יש מי שאוהב לאכול סנדוויצ'ים בארוחת הצהריים, כאשר הוא גם שוקד על מתכוני מרקים טעימים במיוחד. מתכוני מרקים לכשעצמם יכולים להיות מעולים ומצוינים, בין אם מדובר על מרק ירקות, מרק עוף, מרק כתום, מרק גספאצ'יו, או מרק עם יוגורט. מכל מקום, סנדוויצ'ים יכולים להשתלב גם בארוחות נוספות לאורך היום - הם יכולים להוות ארוחת בוקר או ארוחת ערב לכשעצמם, או כאמור תוספת בארוחת הצהריים. יש מי שאוכל סנדוויצ'ים בתור ארוחות ביניים (שהרי מומלץ לחלק את הארוחות ביום דווקא לארוחות קטנות). מכל מקום, לחובבי הסנדוויצ'ים יש מתכון מיוחד לסנדוויץ' עם רולדת עוף.

החומרים הדרושים
3 שיני שום
3 ביצים קשות
צרור כוסברה
קורט טרגון וכורכום
1 עוף שלם
צרור פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי טעם
שמן זית

אופן ההכנה
  1. ראשית, יש להסיר את כל העור של העוף בעזרת הידיים. לאחר מכן, יש לחתוך את העוף לחתיכות גסות. אין צורך לבצע חיתוך מדויק, שכן כל המטרה כרגע היא בסך הכל להפריד בין הבשר לבין העצמות.
  2. את העצמות זורקים לתוך סיר ומרתיחים עד שאתם מקבלים רוטב של עוף.
  3.  את העוף עצמו אתם מתבלים במלח, פלפל וכורכום כאוות נפשכם. זה הזמן גם לזרוק פנימה את עשבי התיבול - הפטרוזיליה והכוסברה (כמקובל אגב באוכל יפני מאד). את הכל מערבבים טוב טוב עד שיש לכם תערובת.
  4. לאחר מכן יש לקחת את העור של העוף, ועליו להניח את התערובת שהתקבלה.
  5. כעת הוסיפו את הביצים הקשות פנימה, ומעכו אותן אם יש צורך.
  6. גלגלו את העור עד ליצירת מעין גליל או רולדה. כעת יש לתפור ולהדק את העור, לא בצורה חזקה מידי.
  7. זה הזמן לשפוך שמן בתוך סיר, יחד עם תבלון של שום, פלפל ומלח. יש לצרוב בסיר את הרולדה שהתקבלה, כ5 דקות בכל צד. לאחר מכן, הוסיפו לסיר את הרוטב שהתקבל מהעצמות של העוף (כמות שבין 2 ל3 כוסות לפי העדפה אישית). בשלו את הרולדה עם הרוטב במשך עשרים דקות.
  8. בינתיים חממו את התנור ל180 מעלות, ולאחר שסיימתם את הבישול בסיר, הכניסו את הרולדה אל התנור למשך רבע שעה. בתאבון!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה