נגמרו הימים שבהם עוגות בחושות היו שמורות רק לצה"ל. היום אפשר למצוא שפע של מתכונים מעולים עבור עוגות בחושות. אפשר להגיד, כי עוגות בחושות עברו תהליך דומה כמו מתכוני פסח. גם מתכונים לפסח וגם עוגות בחושות נחשבו כמשהו שאוכלים אותו בלית ברירה - אבל היום מכינים אותן תמיד, והם טובים לכל הזדמנות (כן, יש אנשים שמכינים מתכונים לפסח גם מחוץ לחג עצמו!). החלטנו להציג לכם מתכון מעולה של עוגות בחושות עם בננות, שמתאימות לכל אירוע.
החומרים הדרושים
בננות מבושלות
350 גרם סוכר
עוד סוכר בכמות שתכסה את הבננות
1 גביע של שמנת חמוצה
1/2 כף של מיץ לימון
1/2 כף של גרידת לימון
1 כפית של אבקת אפיה
350 גרם קמח
3 ביצים
אופן ההכנה
- ראשית יש לערבב את החמאה עם הסוכר - עשו זאת באמצעות מיקסר, עד שתקבלו תערובת אחידה על מהירות גבוהה. בעוגות בחושות לא מערבבים יותר מדי.
- לאחר מכן יש להנמיך את המהירות ולאט לאט להתחיל להוסיף מרכיבים נוספים - ראשית יש להוסיף את הביצים, לאחר מכן את מיץ הלימון והגרידה, בהמשך את הקמח, ולסיום את אבקת האפייה, כאשר לאורך כל הזמן המיקסר לא מפסיק לעבוד על מהירות נמוכה יחסית.
- את התערובת יוצקים לתבנית של 40X40, ולאחר מכן טובלים את הבננות שקילפתם ובישלתם בסוכר, כך שהוא יכסה אותן לחלוטין. כדאי גם לשרוף קצת את הבננות.
- לאחר מכן הניחו את הבננות על התערובת הראשונה. אם הן מתחילות לשקוע זה בסדר גמור. הכניסו את התבנית לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות, והמתינו כ50 דקות.
- לאחר מכן הוציאו, צננו את העוגה, קלפו בננות נוספות ופרסו לפרוסות דקות.
- את הפרוסות מניחים על העוגה, בוזקים מעט סוכר ושורפים קלות. אם אין לכם ברנר, אפשר להשתמש בתנור כשהוא במצב גריל, ולהכניס את העוגה פנימה למשך חמש דקות.
- הוציאו וצננו שוב - והרי לכם מתכון מעולה של עוגות בחושות עם בננה. אם אתם אוהבים בננות וזה דווקא מזכיר לכם אוכל אסייתי, תאילנדי או אוכל יפני אתם צודקים. לכו חפשו לכם אוכל יפני איכותי, לאכול לפני העוגה המדהימה שעשיתם! שווה מאד - ואפשר בקלות ובזול למצוא היום מסעדות סושי משלוחים ללא בעיה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה