יום שני, 21 בנובמבר 2011

כריכים טעימים ובריאים


אין ילד שלא ירוץ למטבח ברגע שהוא יראה שאתם מכינים מתכוני עוגות. ילדים לא אוהבים רק לאכול את התוצר הסופי של מתכוני עוגות - הם גם נהנים להכין מתכוני עוגות, ותוך כדי כמובן גם לטעום מהמרכיבים השונים. מתכוני עוגות זה נחמד בתור קינוח לסוף השבוע, אבל ביום יום עליכם לספק לילדים שלכם כריכים בריאים לבית הספר. יש היום מתכונים מעולים של כריכים שמצד אחד הם בריאים, מצד שני הם גם מזינים, ומן הצד השלישי - יש בהם אלמנט מתוק כך שהילדים מאד אוהבים. אנחנו מציגים עבורכם שני כריכים שונים - האחד עם גבינת עזים והשני עם ריקוטה ודבש.

מתכון 1
החומרים הדרושים
2 תמרים (בלי חרצנים)
3 פרוסות של גבינת עזים משובחת
1 כפית סילאן
4 אגוזים מסוג אגוזי מלך
לחמנייה או שתי פרוסות לחם

אופן ההכנה
1.    ראשית, יש לקחת את פרוסות גבינת העזים, ולמרוח אותן על הלחמנייה או על הלחם שלכם. על הגבינה אפשר להתחיל לפזר את התמרים ואז את האגוזים. אם האגוזים שרכשתם גדולים יחסית אפשר לשבור אותם לחתיכות קטנות יותר. יש גם ילדים שלא כל כך אוהבים את האגוזים ואפשר לשים כמות קטנה יותר.
2.    לאחר מכן מורחים את הסילאן וסוגרים את הכריך. אם אתם מכינים כריך בלחם, שימו את הסילאן על הפרוסה השנייה. ממש כמו במסעדות בהרצליה פיתוח.

מתכון 2
החומרים הדרושים
1 כף של דבש טהור
1 כפית של שקדים מולבנים
2 כפות של גבינת ריקוטה 5% (מותר גם קצת יותר לכל אוהבי הריקוטה)
פרי כלשהו: תאנה, שזיף, או כל פרי אחר לטעמכם.
לחמנייה אחת או שתי פרוסות לחם.

אופן ההכנה
1.    ערבבו בקערה את גבינת הריקוטה עם הדבש.
2.    קחו את הלחמנייה, מרחו עליה את תערובת הגבינה והדבש. אפשר כמובן במקום לחמנייה לעשות שימוש בלחם.
3.    לאחר מכן, פזרו על הלחמנייה/לחם את השקדים, ולסיום הוסיפו את הפרי. מותר להוסיף כמובן יותר מפרי אחד, על מנת לקבל את הכריך הרצוי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה