איך אפשר להכין עוגות לפסח בצורה טובה? לא מעט אנשים נרשמים אל סדנאות בישול בדיוק מסיבה זו. סדנאות בישול יכולים לתת לכם את הכלים להכין עוגות למשך כל השנה - וכמובן גם עוגות לפסח. היתרון בהרשמה אל סדנאות בישול הוא בכך, שאתם לומדים איך להכין עוגות לפסח מהשפים הטובים ביותר שיש היום בארץ. כך תוכלו להכין עוגות לפסח לא רק בחג עצמו - אלא אפילו לאחר מכן. בסופו של דבר, סדנאות בישול הן חוויה של ממש, ומומלצות גם לחובבי האפייה, וגם למי שעושים את הצעדים הראשונים. אנחנו רוצים להציג לכם כאן מתכון טעים מאד של עוגה פשוטה, עם מעט מרכיבים - והתוצאה מדהימה.
החומרים הדרושים
1 כוס סוכר
4 חלבונים מביצים בינוניות/ 3 חלבונים מביצים גדולות
300 גרם של אגוזי לוז
אופן ההכנה
1. ראשית, יש להפוך את האגוזים לפריכים. לצורך כך מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומכניסים פנימה את כל האגוזים, כאשר התנור במצב של אפיה
2. את האגוזים מוציאים אחרי רבע שעה, כאשר אתם מזהים שהם כבר פריכים, והקליפה שלהם ניתנת להפרדה בקלות, ואף מתנתקת עצמאית.
3. על מנת להפריד בצורה טובה יותר את כל הקליפות מהאגוזים, יש להוציא אותם לאחר האפייה, ולעטוף אותם במגבת (או בכל חומר אחר שנוח לכם לעבוד איתו). כעת פשוט שפשפו היטב את האגוזים כשהם בתוך המגבת, ותוך זמן קצר מאד הם ינותקו מקליפתם.
4. כעת שופכים את האגוזים חסרי הקליפה אל המיקסר, ביחד עם הסוכר ומתחילים לערבב. תוך כדי הערבוב מוסיפים בהדרגה את החלבונים. ממשיכים לערבב במהירות בינונית, עד שאתם מקבלים עיסה אחידה. את העיסה מוציאים בזהירות, ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
5. אחרי 30 דקות מכינים תבנית אפיה ועליה מניחים את התערובת. אפשר ליצור עוגה גבוהה יותר או שטוחה יותר, לפי גודל התבנית. מכניסים את התערובת אל תוך תנור שחומם בטמפרטורה של 180 מעלות, למשך רבע שעה. כאשר הן מתחילות להשחים מוציאים אותן.
6. יש לדאוג לצינון העוגה לפני ההפרדה מנייר האפייה. נכון שזה מאד שונה מאוכל יפני? מדהים כמה שהיפנים אוהבים ממתקים שאינם מתוקים!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה