יום רביעי, 16 במאי 2012

מה משותף לסושי, פסטה וסלטים שונים?

סושי הנמצא במרכז המטבח היפני, פסטות הנמצאים בלב המטבח האיטלקי וסלטים שקיימים בכל מטבח בצורות שונות ובאופנים רבים הם שלוש מערוצי האוכל הנגישים ביותר בעולם. המשותף לשלושת הסוגים הללו הוא ששלושתם נמצאים בכל מקום, שלושתם יכולים להיות מאכלים מאד זולים ומהירים להכנה ושלושתם נחשבים למאכלים טעימים במיוחד. מבחינת מוצרי המזון המשותף לשלושתם הם דגים. דגים מככבים ברוב סוגי הסושי, בעשרות מתכוני פסטה ובאין ספור סוגים של סלטים.

מתכוני סושי על בסיס הדגים

העם הצורך את אחוז הדגים הגבוה ביותר בעולם הוא היפנים. והכל אודות לסושי. הסושי נחשב למאכל הלאומי היפני והוא יכול להיות מאכל מהיר שלוקחים ברחוב כחטיף וגם להיות מוגש במסעדה יוקרתית כמעדן מיוחד. בדומה לפסטה האיטלקית מתכוני סושי הם רבים מאד, וברוב המקרים הם עטופים באורז שמבושל באופן מיוחד כדי שלא יתפורר. גם בארץ הפך סושי למאכל מאד פופולארי, וכיום ניתן למצוא סושי גם במסעדות יפניות המגישות סוגים שונים של אוכל וגם במזנונים מהירים שניתן לשבת על הדלפק, ולאכול כמות גדולה של סושי בזמן קצר. סושי המורכב ממעטפת אורז הממולאת בכל מיני דגים וירקות או פירות הוא מאכל מזין מאד ומשביע מאד.

מתכוני פסטה עם מתכוני סלטים

בדומה לסושי גם מתכוני פסטה מגוונים מאד. במקום אורז מוגשת הפסטה העשויה קמח על צורותיה השונות עם מגוון עצום של מצרכי מזון שונים ובינהם גם בשר וגם דגים. מתכוני פסטה רבים הם גם מתכוני סלטים שכן מתכוני סלטים רבים הם מתכוני פסטה של סלט. מתכוני פסטה כסלט נבדלים בדרך כלל ממתכוני פסטה רגילים בכך שהפסטה יחד עם מרכיבי הסלט האחרים מוגשת קרה ולא חמה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה